56. ASKOM Toplantısı Gerçekleştirildi
24 Ocak 2019

56. ASKOM toplantısı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5. Blok ta bulunan toplantı salonunda 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan başkanlığında yapılan toplantıya, Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcılarımız, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcımız, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi temsilcisi, İlçe Sağlık Müdürlerimiz,  İlimiz Özel ve Kamu Hastaneleri temsilcileriyle birlikte çok sayıda katılımcı eşlik etti.

Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan’ın açış ve hoş geldiniz konuşmalarının ardından İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Figen Gürbeden, 112 ve Acil Sağlık İstatistikleriyle alakalı sunumunu gerçekleştirdi.

Oturumun son bölümünde yeniden söz alan Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Ceylan, Acil Sağlık Hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgilendirmeler yaparak, sistemin daha sağlıklı işlemesi için Bakanlığımız tarafından yayınlanan yönetmelik, tebliğ ve genelgelere uyulması gerektiğini, bundan sonra ASKOM kararlarına uyulup uyulmadığının denetleneceğini ve her ayın ilk 5 günü içinde Bakanlığımıza rapor edileceğini belirtti.

Karşılıklı görüş alışverişlerinin paylaşıldığı toplantı, Acil Sağlık Hizmetlerinin daha sağlıklı yürümesi adına alınan karşılıklı kararlarla sonlandı.